Båtbytte

Plutselig ble det båtbytte. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å beholde SY Oline i noen år til. Både fordi vi ikke disponerte noen båtplass som kunne ta større båt, men også fordi vi foreløpig hadde plass nok i SY Oline. Ungene vokser til, og SY Oline ville nok blitt for liten etter hvert. Særlig når eldstejenta begynner å ville ha venner med seg på tur, så er det praktisk med en ekstra lugar.

Men plutselig bød muligheten seg. Det dukket opp en ledig båtplass. Samtidig dukket det opp en potensiell kjøper, da vedkommende som skulle overta den gamle båtplassen vår var på jakt etter en slik båt. For 4-5 uker siden hadde vi overhodet ingen planer om å bytte båt med det første, men brått dukket ny båtplass opp, brått dukket det opp en kjøper, og brått fant vi oss en ny båt. Så i løpet av ca 4 uker skjedde det hele fort og brutalt.

Så nå er bloggen omdøpt, og vi vil fremover nyte sjøen i SY Perle. En 37 fots Dufour Grand Large, 2015 modell. Det betyr at vi har gått opp 6 fot i størrelse. (et alvorlig tilfelle av trefotssyken med andre ord) Og vi har fått oss en vesentlig nyere båt. Båten ble hentet i helga på Vestre Åmøy, og vi tok like greit en overnatting på veien for å bli kjent med den nye damen.

S/Y Perle

Første prøveseiling

For seil i rolige 3-4 sekundmeter

Stor og romslig cockpit

Fortøyd i Vikevåg for natten

Mye romsligere salong. Det er faktisk plass til å passere hverandre uten at noen må flytte seg. 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat