Jolleoppgradering

 På vår forrige båt hadde vi en sliten liten jolle på 200cm som hadde spilebunn. Den var ikke laget for å plane, men med en litt for stor motor (3,5hk mot påstemplet maks på 2,5hk) planet den likevel. Spilebunnen gir imidlertid elendige sjøegenskaper og jolla oppfører seg som et såpestykke i plan. Vi fant derfor tidlig ut at vi ønsket å oppgradere med ny jolle når vi kjøpte oss ny båt. 

Utfordringen vår er at det er begrenset med plass på fordekket. Dette skyldes det selvslående systemet for fokka som tar mye plass. Vi fikk testet med ei jolle på 265cm, og det så ut til å passe fint. Jeg endte opp med ei Aquaquick MS 270 jolle, som måler 270cm. Den har oppblåsbar bunn og finerdørk, noe som gir betydelig bedre sjøegenskaper og en båt som føles langt mer solid enn de med spilebunn. I tillegg kjøpte jeg en 4 år gammel 6hk påhengs brukt. Jolla er godkjent for 9,9hk, men jeg ville ha en motor som er litt lettere å løfte av og på. 6hk var tilstrekkelig for å få jolla i plan med meg selv og begge ungene ombord. Den planer imidlertid ikke med hele familien ombord, men det får gå greit. Jolla ble kjøpt flett ny, og kostet kr 7000,-

Plassmessig gikk det også fint. Vi må dytte jolla akterover for å komme til ankerbrønnen, og vi må dytte den forover for å seile med fokka. Men også det er greit. Vi har lagt det til en rutine at jolla dyttes helt fram som en del av det å rydde bort fendere og fortøyningstau etter å ha lagt fra. På bildet under ligger jolla i fremre posisjon, og slevslåersystemet er fritt og kan brukes. 


Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat