Påhengs som stopper etter kort tid - rens av forgasser

 Vi kjøpte nylig en 4 år gammel Mercury 6hk påhengs. I følge selger var den benyttet maks 4 timer. Motoren gikk helt fint i starten, men etter et par turer begynte den å oppføre seg dårlig. Den gikk fint de første minuttene, til motor ble varm. Deretter mistet den effekt og fusket veldig. Ved å begrense pådraget ned mot tomgang gikk den fint igjen, men begynte å fuske straks man gav på. Det hjalp også å trekke choken litt ut. Altså hjalp det å strupe lufttilførselen. Det tyder på at motoren får for mye luft i forhold til bensin. Men det er sjelden man får for mye luft, så problemet er nok snarere at den får for lite bensin. 

Først ble det forsøkt byttet bensinfilter, uten at det gav effekt. Plugg ble forsøkt byttet - uten effekt. Flottørkammer i forgasser ble drenert - fortsatt uten effekt. Til slutt demonterte jeg forgasseren og la den i et bad over natten i det stoffet som vises på bildet under. (kjøpt på Jula). Det gjorde underverker. Det er mye som tyder på at inndysen på forgasseren var gått tett. Sannsynligvis har motoren "stått seg ihjel" som de sier. Den er rett og slett blitt brukt for lite. 

For fremtiden skal jeg også passe på å benytte alkylatbensin på tampen av sesongen. Det er anbefalt, da den bensinen har langt bedre holdbarhet, og risikoen for startproblemer neste vår blir langt lavere. 


Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat