Sommertokt 2021

 Det skulle vise seg at også 2021 skulle bli et coronaår. For oss betyr det imidlertid lite, da vi har seilt omkring langs kysten vår de siste fem årene uansett. I år skulle vi ekstra langt avgårde. Helt til Kyrksæterøra i nærheten av Trondheim. Også kjent som Mulla Krekars potensielle nye hjemsted. Nå var det imidletid ikke sistnevnte attraksjon som dro oss helt til Kyrksæterøra, men snarere at vi har familie bosatt her. 

Turen ble den lengste så langt i vår seilkarriere. 350 nautiske mil en vei. Vi har tidligere vært i både Danmark og på Shetland, men Kyrksæterøra er altså omtrent dobbelt så langt som begge de to overnevnte stedene. For å rekke det hele på 4 uker, ble barna transportert av besteforeldre opp dit. Vi voksne seilte Haugesund - Kyrksæterøra som en transportetappe. Dette tok 4 dager, men en kort stopp på Måløy for å vente på værvindu for kryssing av Stadt, samt et kort stopp i Ålesund for å vente på værvindu for kryssing av Hustadvika. Vi hadde god vind oppover, og fikk luftet seilene det meste av veien. Tildels kuling, men sørvest, noe so gav god bør. 

Turen sørover igjen var preget av stort sett sol, sommertemperaturer og vindstille. Så det ble mye motor, men du verden så heldig vi var med været og du verden så nydelig nordvestkysten er når den bader i sol og vi kan kose oss ordentlig. Alt i alt ble det en meget vellykket tur, og et lite utvalg bilder fra turen kommer nedenfor. Men først en opplisting av havnene vi besøkte: 

Kyrksæterøra, Magerøya, Bårdsetøya, Kristiansund, Ona, Ålesund, Urke, Øye, Hareid, Runde, Sandsøya, St. Sunniva kloster, Måløy, Vetvika, Kalvåg, Alden, Værlandet, Nåra og Milde. 

Staselig besøk i Kyrksæterøra. Vi dro ut i jolla og fulgte denne flotte damen inn. Vi var iført pingvinkostymer, og ble behørig fanget opp av Sommerskutas NRK team. 

Vakker kveld på Bårsetøya. Bårsetøya er ei privat friluftshavn, godt tilrettelagt for barn. Kleggen trives imidlertid også godt her. 

Lykken er stor når fjellet Saksa ble besteget. Ca 1000 høydemeter opp fra havna i Urke. Utrolig vakkert i Sunnmørsalpene. Kafeverten på kaia i Urke sa vi var kommet til indrefileten av Sunnmørsalpene, noe vi gir ham helt rett i. 

Vi bestilte bord for en lunch på Union Hotell Øye. Dette ligger innerst i Hjørundfjorden, like innenfor Urke. Lunchen var den dyreste noensinne fortært, men vel verdt besøket. 

Jentungen begynner å bli flink å styre båten

Utsikt ned mot St. Sunniva kloster. Dette ligger like sør for Stadt. Stadt sees i bakgrunnen. En flott plass å stoppe. 

Tilfeldinghetene gjorde at vi oppdaget denne perlen av et sted. Nemlig Vetvika på utsiden av Bremangerlandet. Vi hadde ingen planer om å stoppe her, men ved bruk av kikkert, så vi denne plassen vi var i ferd med å seile forbi. Stedet gaper ut mot havet, men det var vindstille, 25 grader og grei badetemperatur. Vetvika har ingen veiforbindelse, så her kommer man kun med båt, eller ved å gå over fjellet. Ei flott og kritthvit strand som vi disponerte nesten helt alene. 

Utsikt fra Alden / Norskehesten. En flott tur som kan anbefales. 

På Runde gikk turen opp til Norges sydligste fuglefjell. Det er noen kilometer fra båthavna til stistart, så sparkesyklene kom godt med. Heldige var vi som fikk hilse på herr lundefugl. 


Comments

Popular posts from this blog

Raspberry Pi i båt (del 1 - bygging og programmering hjemme)

Vårpuss: Rubbing og polering av skuteside - forbannet mikrofiber

Lei av frossen melk og tomme batterier? - Nytt kjøleaggregat